21 Aralık günü Aktiffelsefe Adana’da saat 18.00’da Gılgamış’ın hikayesini anlatıyor ve üzerine konuşuyor olacağız.

21 Aralık – Cumartesi -18:00
0534 493 69 89

https://maps.app.goo.gl/7VAAUYAetWjqZamX8
Reşatbey Mah. 62031 Sok. Onur Ap. Kat:3 D:6
(Atatürk Parkı Karşısı, Kuyumcular Çarşısı Arkası, Volkan Büfe Üstü)
Konferansımız ücretsizdir, katılım için kayıt olmak gerekmektedir.

Kayıt Linki:https://forms.office.com/r/RRrV3H72kR

Gılgamış M.Ö. 2100 civarında yazılmış dünyanın en eski destanlarından biri olan Gılgamış Destanı’nın kahramanıdır. Tarihi Sümer kralı olarak Uruk kentinde hüküm sürdüğü düşünülen kahramanın gerçek bir kral mı yoksa sadece mitolojik bir figür mü olduğu konusunda çeşitli görüşler vardır. Gılgamış Destanı, kil tabletler üzerine Akkad, Sümer, Babil dillerinde yazılmıştır. Destan ilk olarak Sümerler tarafından kaleme alınmış. Babil ve Asur medeniyetlerinde geliştirilmiştir. Bugün bildiğimiz ve standart versiyon diye adlandırılan haline ise Asurbanipal’ın kütüphanesinde rastlıyoruz.

Her ne kadar tarih boyunca çok çeşitli versiyonlarıyla karşılaşmış, benzer anlatıları farklı kültürlerde farklı isimlerle görmüş olsak da hikayenin ana teması günümüze kadar korunmuştur. Gılgamış’ın kahramanlık yolculuğu ve insanoğlunun ölüm konusunda sınırlılığını kabullenişi…

Ölümsüzlük arayışı, insana yaşamı ve dostluk gibi evrensel temalarıyla hala günümüz insanına hitap eden Gılgamış’ın hikayesini dinlemek üzere sizleri mitoloji sohbetimize bekliyoruz.

“Kahraman yeryüzünün gerçeğinden çıkıp masalsı örtülerle pekiştirilen bir mekanda yol alırken çeşitli zorluklarla karşılaşacak, ölümle yüzleşecek ve geri dönecektir.” J. Campbell

gtag('config', 'AW-802439404');