Aktiffelsefe Kültür Derneği
Aktiffelsefe Kültür Derneği 1989 yılında ülkemizin düşünce ve kültür hayatına değer katmak amacıyla gönüllüler tarafından kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur.
Ankara Genel Merkez olmak üzere, 9 ilde 14 şubemiz ile felsefe, kültür ve gönüllülük alanlarında çalışmalar gerçekleştirmekteyiz.
Amacımız insanlığın ortak mirası olan değerleri araştırmak, anlamak, yaşatmak ve bu yolla daha iyi bir insan, daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir dünyaya doğru yol almaktır.
Bu amaca uygun olarak felsefe seminerleri, konferanslar düzenliyor ve sosyal sorumluluk projeleri ve kültürel etkinlikler gerçekleştiriyoruz.
İlkelerimiz
- BÜTÜNLEŞMEK
Farklı inançlar, toplumlar ve sosyal durumlardaki insanların doğa ve aktif-felsefi bir birlik ideali ile bütünleşmelerini sağlamak.
- KARŞILAŞTIRMALI İNCELEME
Felsefeler, bilimler, inançlar ve sanatların karşılaştırmalı incelemesiyle bütünsel bir bakış sağlamak.
- KENDİNİ ve DOĞAYI TANIMAK
Kendini ve doğayı tanımak. Bireysel kapasiteleri geliştirmek.
Aktiffelsefe Araştırma Grubu
Aktiffelsefe Araştırma Grubu farklı meslekler ve eğitim durumlarına sahip olup Aktiffelsefe çatısı altında düzenli eğitim çalışmaları ve araştırmalar yapan kişilerden oluşur.
Blog sayfalarındaki yazılar bu ekip tarafından yazılmaktadır.
Felsefe Seminerleri
Klasik bir felsefe okuluna uygun olarak dizayn edilmiş olan eğitim programımız klasik doğu ve batı felsefelerinin ayrıntılı şekilde incelenemesi olarak özetlenebilir.
Eğitim programımız felsefe bölümünde okuyan / mezun gönüllü üyelerimiz tarafından her hafta düzenli olarak katılımcılara aktarılmaktadır.
Felsefe seminerlerimiz haftanın bir günü (grubun açıldığı güne bağlı olarak gün değişebilir) akşam 19:30 – 21:30 saatleri arasında gerçekleştirilmektedir.
Etkinliklerimize katılım
Vermiş olduğumuz seminer ve konferanslara dileyen herkes katılabilir, kapımızı ayrım gözetmeksizin herkese açıyoruz.
Seminer ve etkinlik duyularımızı web adresimizden veya facebook, instagram, twitter gibi sosyal medya adreslerimizden takip edebilirsiniz.
Aksi belirtilmedikçe tüm faaliyetlerimizi dernek adresimizde yapmaktayız.
Dernek Üyeliği
İlkelerimizi benimseyen ve felsefe seminerleri programımıza düzenli olarak katılan 18 yaşını bitirmiş herkes derneğimizin üyesi olabilir.
Şubelerimiz
Aktiffelsefe Kültür Derneği Kurumsal Web Sitesi
Aktiffelsefe Kültür Derneği kurumsal internet sitemizde tüm şubelerimizin adres ve iletişim bilgilerini, tüm şubelerimizin düzenlediği güncel Yaşam İçin Pratik Felsefe Seminer Dizisi, konferans ve etkinlik duyurularımızı, gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerden bilgi ve fotoğraflarımızı keşfedebilirsiniz.
İncele
Filozofların dev öğretileri, her yere götürebilmeniz için artık cebinizde.. Büyük yaşam okulunda öğrendiğimiz bir şey vardır ki o da karşılaştığımız engelleri aşmak için bir tavsiye aradığımızda bir filozoftan daha iyi bir dost olmadığıdır. Çünkü onlar kendi deneyimlerinin olgun meyvelerini cömertçe sunan birer dost gibidir, her zaman yardımsever ve aynı zamanda süreklidirler.. Bu minik ama içerik açısında büyük kitapçığı hazırlarken sizleri gerçek dostlarımız olan filozoflar ile tekrar buluşturmak istedik. Dizi Adı: Cep Kitapları Serisi Türü: Felsefe Katkıda Bulunanlar: Nazım Özdemir, Aygül Özdemir Cilt Bilgisi: Şömiz kapak, ciltli Kâğıt Bilgisi: Parlak kuşe Basım Tarihi: Mart 2017 Basım Bilgisi: 1. Basım Sayfa Sayısı: 96 Kitap Boyutları: 9,5*8 cm Kitap Ağırlığı: 50 gr. ISBN No: 978-605-83299-5-9
Aktiffelsefe Kültür Derneği Resmi YouTube Kanalı
www.youtube.com/aktiffelsefekültürderneği
Felsefe, Kültür ve Gönüllülük üzerine içeriklerimiz ile YouTube kanalımızda yayındayız!
Videolar, çevrimiçi etkinlikler, kavramlar üzerine konuşmalar…
Aktiffelsefe Kültür Derneği Resmi YouTube kanalımızdan çevrimiçi gerçekleştirdiğimiz webinar dizilerimize ve etkinliklerimize ulaşabilirsiniz.
YouTube kanalımıza üye olarak bizi takip edebilirsiniz!
Felsefe Nedir?
Bu alandaki başlıca çalışmamız, "doğu ve batı felsefesine göre insan nedir?" başlıklı temel felsefe seminer dizisidir. Bu konuda daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayınız.
Philosophia yani “bilgeliğe duyulan aşk” anlamına gelen felsefe bugün beyin jimnastiğine indirgenmiş olsa da aslında teori ve pratiğin el ele yürüdüğü bir alandır. Bilgelik bilginin doğrultusunda, insanı ve toplumları erdemli ve iyi olana yönelten tecrübelere denk düşer. Bu yönüyle felsefe düşünce, duygu ve eylemin bir arada olmasını sağlar. Felsefe çalışan veya filozof olan kişi öğrendiklerini uygulayan, günümüz çevre ve insan sorunlarına duyarsız kalmayan, sorunların değil çözümün bir parçası olmayı seçen bir birey olacaktır.
Çağlar boyunca “Klasik Tarz Felsefe Okulu Geleneği”nin de üzerinde durduğu değerleri ve anlayışı örnek alan derneğimiz; felsefenin bu gerçek anlamını AKTİFFELSEFE sloganıyla ifade ediyor ve felsefe, kültür ve gönüllülük alanlarındaki etkinliklerle hayata aktarıyor.