Uzun Yaşamanın, Kısa Yolu: FELSEFE

Eğer sen de keşfetmeye, yeni şeyler öğrenmeye meraklıysan ve felsefeyle yaşamına farklı bir anlam katmak istersen seminerlerimize davetlisin.

Felsefe ve Psikoloji
Seminer Konularımız

Etik ve Ahlak

Etik konusu, felsefenin ve diğer tüm bilimlerin ilk konusu olması nedeniyle seminerlerimizin ilk bölümünü Ahlak Felsefesi konusuna ayırdık. Herkesin yaşamında deneyimlediği gibi; temel bir değer olarak etik, ne kadar bilirsek bilelim, hep ihtiyaç duyduğumuz bir kavramdır.

Doğu Felsefesi ve Doğa Yasaları

Binlerce yıllık Doğu Bilgeliği’nin insanlığın bütün zamanları için yazılmış eseri Bhagavad Gita’da insanın kendini tanıma mücadelesi, doğa yasalarının insanın bilinçlenmesindeki rolünü çalışıyoruz.

Tibet Felsefesi ve Sessizliğin Sesi

Hiç düşündünüz mü, “Tibet felsefesi Doğu bilgeliğinde neden bu kadar önemli bir yer tutar?” diye… Aslında Tibet felsefesi, doğunun  dolaysız ve en sade şeklidir.

Buda ve Acılardan Kurtulma Yolları

Buda’nın yaşam öyküsü ve insanlığa bıraktığı öğretisi ile insana her zaman saldıran kötülük olan acıya karşı nasıl mücade edileceği konusunda bilgiler ile devam edilecektir

Aristo ve Mutluluk

Aristo ile  birlikte Batı Felsefesi’ne giriş yapıyoruz.  Eserleri ve fikirleri ile sadece felsefede değil, bilimde de adından söz ettirmiş olan ünlü filozof Aristo ile mutluluk kavramını konuşacağız.

Plotinos ve Aşk

Yeni Eflatuncu akımın kurucularından olan Plotinus, gerçeğe gidişte kullanılan diyalektik yönteme, Aşk kavramına ve varlık konularına farklı bakış açıları getiriyor.

Sosyopolitik ve Platon

Antik Yunan felsefesinin neferi olarak kabul edilen Platon ile sosyal bir varlık olan insanı, Sosyopolitik kavramı çerçevesinde inceleyeceğiz.

Tarih Felsefesi: İnsanlığın Hafızası Olarak Tarih

Bugünü nasıl yaşayacağımıza dair bilginin bize geçmişten geldiğini düşünecek olursak, tarih bizim geleceği inşa etmemizde çok önemli bir kaynak olmaktadır. 

Psikoloji Pratikleri

Bu seminerlerde, bilinç, dikkat, konsantrasyon, imajinasyon, hafıza, hissel fenomenler gibi konular üzerine pratikler yapılacaktır.

FELSEFE SEMİNERLERİMİZE KATIL

{

Küçük kafalar kişileri, orta kafalar hadiseleri, büyük kafalar fikirleri konuşur.

Lao Tse

{

Ben kendimi güçlü buluyorum. Çünkü yaşamıma düzen veren bilgeliktir.

Platon

{

Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür, ama hiç kimse önce kendini değiştirmeyi düşünmez.

Tolstoy

Bize Sıkça Sorulanlar

BİZE BİRAZ AKTİFFELSEFE DERNEĞİNDEN BAHSEDER MİSİNİZ? FAALİYETLERİNİZ NELERDİR VE KURULUŞ AMACINIZ NEDİR?

Aktiffelsefe 1989 yılında ülkemizin düşünce ve kültür hayatına değer katmak amacıyla gönüllüler tarafından kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur.

Ankara Genel Merkez olmak üzere, on ilde on bir şubemiz ve iki temsilciliğimizle, felsefe,kültür ve gönüllülük alanlarında çalışmalar gerçekleştirmekteyiz.

Amacımız insanlığın ortak mirası olan değerleri araştırmak, anlamak, yaşatmak ve bu yolla daha iyi bir insan, daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir dünyaya doğru yol almaktır. Bu amaçla sosyal sorumluluk projeleri, kültürel etkinlikler ve araştırmalar yaparken, evrensel değerlerle hareket etmekteyiz.

DÜZENLEDİĞİNİZ SEMİNER VE KONFERANSLARA DİLEYEN HERKES KATILABİLİYOR MU?

Vermiş olduğumuz  seminer ve konferanslara dileyen herkes katılabilir, kapımızı ayrım gözetmeksizin herkese açıyoruz. Seminer ve etkinlik duyularımızı web adresimizden veya facebook, instagram, twitter gibi sosyal medya adreslerimizden takip edebilirsiniz. Aksi belirtilmedikçe tüm faaliyetlerimizi dernek adresimizde yapmaktayız. 

 

(Pandemi dolayısıyla geçici bir süre seminer ve konferanslarımızı webinar şeklinde vermekteyiz.)

FELSEFEYİ GÜNLÜK HAYATTAKİ PRATİĞE NASIL GEÇİRİYORSUNUZ? TAVSİYENİZ NEDİR?

Sabah uyandığımız andan itibaren başlıyor aslında, güne hazırlanışımız,  iş akışımız,  çevremizle olan ilişkilerimiz , sorumluluklarımız düşüncelerimiz ile ne kadar kendimiz olabiliyoruz ?
Sonra bu yolla günlük kaygı ve çatışmalarımızın buna deyip degmedigini düşünürüz, vermeden alamayacağımızı fark ederiz.
Hepimizin çok sevdiği bir söz var: “Karanlığa küfür edeceğine bir mum yak.”  bugüne kadar kaç mum yaktık ? Filozoflar tarafından söylenmiş böylesine değerli sözleri ezberleyip, sosyal medyada paylaşmaktan öte gündelik hayatımıza ne kadar geçirebildik?
İşte bu noktada felsefeyle yaşamak bu sözleri kişinin kendi hayatına geçirebilmesidir. 

DERNEK ÜYELERİNİZİ NASIL SEÇİYORSUNUZ VE DERNEĞİNİZDE SİZİNLE BİRLİKTE GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞMAK İSTEYENLERİN NE YAPMASI GEREKİR?

Biz özellikle bir seçim yapmıyoruz derneğimizin kapısı daha önce de söylediğimiz gibi herkese açıktır yeter ki felsefeyi öğrenmek istesinler. Öğrendiklerini uygulayan, günümüz çevre ve insan sorunlarına duyarsız kalmayan, sorunların değil çözümün bir parçası olmayı seçen her bireye ihtiyacımız var, süreklilik, bilinçlilik, gönüllülük bizim için esastır. 

 

ÜYELİK ÜCRETLİ Mİ?

Dernek giderlerini karşılamak için  üyelik aidatı alınmaktadır.

PARK YERİNİZ VAR MI?

Bulunduğumuz sokağın başında ücretli otopark vardır. Aynı zamanda şehir merkezinde bulunduğumuz için toplu taşıma araçlarıyla ulaşım çok kolaydır.

Adres

Reşatbey Mah. 62031 Sok. Onur Ap. Kat:3 D:6(Atatürk Parkı Karşısı, Kuyumcular Çarşısı Arkası, Volkan Büfe Üstü) 

NE ZAMAN GELSEM AÇIK OLURSUNUZ?

Hafta İçi: 18:00 – 23:00
Cumartesi:18:00-20:00

 

gtag('config', 'AW-802439404');