Klaus

🦥 İnsan konfor alanını terk etmedikçe gelişemez…
📬 Filmimizin ana karakteri Jesper da babası tarafından konfor alanını terk etmeye zorlanıp buzlarla kaplı bir ada kasabasında postacılık yapmaya başlıyor.
Fakat bu kasabada yaşayan insanlar biraz nevi şahsına münhasırlar. Tellioğulları ve Seferoğulları’nı kıskandıracak bir düşmanlık var bu kasaba halkı arasında.

🏞️ Bir de kendini kasaba halkından soyutlamış gizemli bir ormancı…

Film boyunca Jesper’ ın kasabadan kurtulma mücadelesi, kasabadaki insanlar arasındaki iletişimin evrimi derken kendinizi  bir anda hepimizin yakından tanıdığı bir efsanenin doğuş öyküsünün bir alternatifi içinde buluyorsunuz.

🙋 Filmin halihazırda ruha işleyen mottoları var zaten ama algıları açık bir felsefe aşığı için keşfedilecek daha birçok hazineyi de içinde bulunduruyor.

🎥 Filmin teknik detaylarına da değinecek olursak alışılmışın dışında bir animasyon tekniği var. Temelde filmin karakter ve dekor tasarımı 2d olarak hazırlanmış ama daha etkileyici görünebilmesi için 3d animasyonlardaki gibi ışık ve gölge eklenmiş.

⏭️ Sonuç olarak seyir zevki gerçekten muhteşem olan bir iş çıkmış. Film müziği ise hikayenin vermek istediği duyguları kulağınıza taşıyan bir ulak gibi. 

📌 NOT: Film 2020 Yılı En İyi Animasyon Film Oscar’ı adayı olmuştur.

gtag('config', 'AW-802439404');